De Tachtigers waren op zoek, maar nu niet meer

De Tachtigers? Wie zijn dat?

'De Tachtigers' is de naam van een woon-werk-pand in Utrecht-West - in een rustige buurt vlakbij Lombok, Majellapark en Vleutenseweg.
We wonen in een voormalig schoolpand, dat door onszelf wordt beheerd en onderhouden. Bijna alle individuele woonruimtes zijn gevestigd in voormalige klaslokalen, hebben een minimale oppervlakte van 47m2 en zijn zo'n 3,5m hoog. We delen een grote woonkamer met een prachtige open keuken. De voormalige binnenplaats is onze tuin, met bloemen, vogels, trampoline en gezellige fietsenstalling.
Daarnaast huisvesten we enkele ateliers en een klein kantoor.
We zijn voorzien van moderne gemakken als zonnepanelen, ADSL-internet en vaatwasser.

Hoe leven wij?

Wij zijn: drie vrouwen (50/43/33), drie mannen (55/46/53), drie kinderen (14 jaar (half-time) / 1 jaar (full-time) / 7 jaar (af en toe)) en twee katten. Met geheel verschillende activiteiten brengen wij de dag door, maar we zien elkaar graag bij het avondeten, waar gasten ook altijd welkom zijn. Ieder kookt in beginsel één keer per week; we hebben een voorkeur voor lekker, gezond, vers en eerlijk voedsel, maar zijn daarin niet dogmatisch. Het onderhouden van het pand is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als je wilt is er natuurlijk ruimte om samen dingen te ondernemen, maar we hebben geen spelletjesavonden (al vieren we Sinterklaas soms wel).

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een nieuwe bewonerster. Iemand die er bewust voor kiest om in een woongroep te wonen, flexibel en open van geest is, een eigen leven heeft maar ook energie in huis en groep wil steken. Huisdieren en/of kinderen zijn bespreekbaar.

Organisatorisch

De 'huur' is o.m. afhankelijk van je inkomen (en dat van de andere bewoners), maar reken op ongeveer € 480 p.m., inclusief NRC, energie, Netflix, etc.
We hebben het pand in eigen beheer, maar er is geen inkoopsom vereist.

Voor de geschikte kandida(a)t(e) is de woonruimte per direct beschikbaar.

Een indruk:

In de tuin is altijd wat te doen
 
Keuken by night
 
Tuin: bloemen, groente en beelden
 
Klusdag
 
Detail van onze zeer bijzondere kunstdouche
 
Wij zijn dol op lekker, gezond en meestal vegetarisch
 


Geïnteresseerd?

Laat - per e-mail - weten wie je bent, waarom je graag in een woongroep zou willen wonen, wat je van het leven bij de Tachtigers zou verwachten en wat je zelf in zou brengen.
Vermeld ook je telefoonnummer, dan kunnen we je makkelijker bereiken.
80ers@xs4all.nl