De Tachtigers zijn weer op zoek!

De Tachtigers? Wie zijn dat?

'De Tachtigers': niet alleen een illustere literaire beweging uit het einde van de negentiende eeuw, maar ook een Utrechtse woongroep die zo'n honderd jaar later het daglicht zag. Niet geheel toevallig zijn wij te vinden in de buurt van Louis Couperus en Frederik van Eeden, in een rustige buurt nabij Lombok, Majellapark en Vleutenseweg.
Wij wonen in een voormalig schoolpand, dat door onszelf wordt beheerd en onderhouden. We delen een grote woonkamer met een prachtige open keuken, de tuin op de voormalige binnenplaats, het dagelijks avondmaal en veel gezelligheid.
We zijn voorzien van moderne gemakken als zonnepanelen, snel internet, vaatwasser, sauna en logeerkamer.

Hoe leven wij?

Wij zijn twee vrouwen (57/50), vier mannen (62/60/53/49), een kind van 7 en twee katten op leeftijd. Met geheel verschillende activiteiten brengen wij de dag door (al dan niet achter een thuiswerkbeeldschermpje), maar we zien elkaar graag bij het avondeten, waar gasten ook altijd welkom zijn. Ieder kookt in beginsel één keer per week; we hebben een voorkeur voor lekker, gezond, vers en eerlijk voedsel, maar zijn daarin niet dogmatisch. Het onderhoud van het pand is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als je wilt is er natuurlijk ruimte om samen dingen te ondernemen, maar we hebben geen spelletjesavonden (al vieren we Sinterklaas soms wel).

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een nieuwe bewoonster (vrouw, 30+), die er bewust voor kiest om - voor langere tijd - in een woongroep te wonen, flexibel en open van geest is, een eigen leven heeft maar ook energie in huis en groep wil steken. Wij staan open voor kat en/of kind. De ruimte is niet geschikt voor een stel of als tijdelijke woonruimte.

De woonruimte

De vrijkomende woon ruimte bestaat uit een voormalig klaslokaal op de eerste verdieping. Op dit moment is het lokaal in drie ruimtes verdeeld (bij elkaar ongeveer 60 m2).

Organisatorisch

De 'huur' is o.m. afhankelijk van je inkomen (en dat van de andere bewoners), maar reken op ongeveer € 750 p.m., inclusief internet, NRC, energie, Netflix, etc. Ook wij hebben last van de hogere energieprijzen, we proberen daarom dit maandbedrag (weer) naar beneden te krijgen.
We hebben het pand in eigen beheer, maar er is geen inkoopsom vereist.

In verband met interne verhuizingen, vakanties etc. is de woonruimte nog niet per direct beschikbaar.

Geïnteresseerd?

Kies jij bewust voor het wonen in een groep en zoek je voor langere tijd een vaste stek? Laat - per e-mail - weten wie je bent, waarom je graag in een woongroep zou willen wonen, wat je van het leven bij de Tachtigers zou verwachten en wat je zelf in zou brengen.
Als een reactie ons aanspreekt, nemen we contact op voor een kennismaking. We hebben geen sluitingsdatum voor reacties; we zoeken door tot we onze ‘ideale’ huisgenote hebben gevonden.
We nemen de selectie serieus en de ervaring leert dat het wel even duurt voordat we iemand hebben gevonden. Heb dus geduld als we niet gelijk reageren.
Vermeld ook je telefoonnummer, dan kunnen we je makkelijker bereiken.
80ers@xs4all.nlEen indruk:

Woonkamer
 
Keuken by night
 
Nieuw tuinontwerp in wording
 
Detail van onze kunstdouche
 
Sauna
 
Ons gezicht naar de wereld